بسم الله الرحمن الرحیم 

با تبریک میلاد حضرت فاطمه زهرا سلام الله، در این مطلب، تصاویری از سخنان کمتر شنیده شده ی رهبر انقلاب درباره زنان آماده شده است.

در این تصاویر سخنانی را از بزرگترین مرجع و متخصص دین اسلام درباره زنان خواهید خواند که شاید بسیار کمتر در جامعه و یا از دیگر مبلغین دین اسلام شنیده اید. 


>>برای مشاهده تصاویر در ابعاد اصلی روی آن ها کلیک کنید. 

"اسلام به معناى واقعى زن را تکریم کرده است. اگر روى نقش مادر و حرمت مادر در درون خانواده تکیه مى کند، یا روى نقش زن و تأثیر زن و حقوق زن و وظایف و محدودیت هاى زن در داخل خانواده تکیه مى کند، به هیچ وجه به معناى این نیست که زن را از شرکت در مسائل اجتماعى و دخالت در مبارزات و فعالیت هاى عمومى مردم منع کند. عده اى بد و یا کج فهمیدند؛ یک عده ى مغرض هم از این کج فهمى استفاده کردند؛ کأنّه یا باید زن، مادر خوب و همسر خوبى باشد یا باید در تلاش ها و فعالیت هاى اجتماعى شرکت کند؛ قضیه این طورى نیست؛ هم باید مادرِ خوب و همسر خوبى باشد، هم در فعالیت اجتماعى شرکت کند. فاطمه ى زهرا (سلام اللَّه علیها) مظهر چنین جمعى است؛ جمع بین شؤون مختلف. زینب کبرى نمونه ى دیگر است. زن هاى معروف صدر اسلام و زن هاى برجسته، نمونه هاى دیگرند؛ این ها در جامعه بودند و حضور داشتند..."

بیانات رهبر انقلاب، امام خامنه ای در جمع مداحان و شاعران اهل بیت؛ 5/5/ 1384


"اسلام با کارکردن زن موافق است. نه فقط موافق است، بلکه کار را تا آن‏جا که مزاحم با شغل اساسی و مهمترین شغل او، یعنی تربیت فرزند و حفظ خانواده نباشد، شاید لازم هم می‏داند. یک کشور که نمی‏ تواند از نیروی کار زنان در عرصه ‏های مختلف بی ‏نیاز باشد! اما این کار نباید با کرامت و ارزش معنوی و انسانی زن منافات داشته‏ باشد. نباید زن را تذلیل کنند و او را وادار به تواضع و خضوع نمایند. تکبر از همه انسانها مذموم است، مگر از زنان در مقابل مردان نامحرم! زن باید در مقابل مرد نامحرم متکبّر باشد. «فلا تخضعن بالقول»؛ در حرف‏ زدن مقابل مرد نباید حالت خضوع داشته ‏باشد. این، برای حفظ کرامت زن است. اسلام این را می‏ خواهد و این الگوی زن مسلمان است."

بیانات رهبر انقلاب، امام خامنه ای در دیدار جمعی از زنان،  1371/9/25


>>برای مشاهده تصاویر در ابعاد اصلی روی آن ها کلیک کنید. 

زن و تلاش علمی، اقتصادی و سیاسی

"از نظر اسلام، میدان فعّالیت و تلاش علمی و اقتصادی و سیاسی برای زنان، کاملاً باز است. اگر کسی با استناد به بینش اسلامی بخواهد زن را از کار علمی محروم کند، از تلاش اقتصادی باز دارد، یا از تلاش سیاسی و اجتماعی بی‌نصیب سازد، به خلاف حکم خدا عمل کرده است. زنان به قدری که توان جسمی و نیازها و ضرورت هایشان اجازه می‌دهد، می‌توانند در فعّالیت ها شرکت کنند. آن ها هر چه می‌توانند، تلاش اقتصادی و سیاسی و اجتماعی کنند. شرع مقدّس، مانع نیست. البته چون از لحاظ جسمانی زن ظریفتر از مرد است، لذا ضرورتهایی دارد. تحمیلِ کار سنگین بر زن، ظلم به زن است. اسلام این را توصیه نمی‌کند؛ چنان که منع هم نمی‌کند. البته از امام علی‌بن ابی‌طالب علیه‌الصّلاة و السّلام نقل است که فرمود: 

«اَلْمَرْأَةُ رَیْحانَةٌ وَ لَیْسَتْ بِقَهْرَمانَةٍ.» یعنی زن گل است، قهرمانه نیست. «قهرمان» یعنی پیشکار و خدمتگزارِ آبرومند. 

خطاب به مردان می‌گوید که زنان در خانه‌های شما مثل گلی لطیفند که باید نسبت به آنها با کمال ظرافت و دقّت رفتار کرد. زن، پیشکار شما و خدمتگزار شما نیست که خیال می‌کنید کارهای سنگین را باید به او محوّل کرد. این، مسأله‌ی مهمّی است.

در گزارشی که اخیراً به من دادند، آمده است که در بعضی از مناطق آذربایجان غربی، هفتاد درصد کارهای روزمرّه را زنان و سی‏درصد بقیه را مردان انجام می‏دهند! این ظلم است. این به خلاف نظر اسلام است. این‏که بعضی مردان وقتی می‏خواهند ازدواج کنند، شرط قائل می‏شوند که زن باید حتماً کار کند و شغل و درآمدی داشته باشد، خطاست. گرچه خلاف شرع نیست، اما اسلام به چنین کاری هم توصیه نمی‏ کند. این‏که ما بگوییم «زن را از فعالیت اقتصادی و اجتماعی ممنوع کنیم»، به استنادِ نظرِ اسلام، غلط است. اسلام چنین حرفی نگفته است. اما از آن طرف، این را هم که زن را مجبور به انجام کارهای سنگین و تلاشهای دشوار اقتصادی، اجتماعی یا سیاسی کنند، اسلام توصیه نکرده است. نظر اسلام، یک نظر میانه است. یعنی زن اگر فرصت و فراغت داشته باشد، بچه‏داری مانع او نگردد، شوق و علاقه و نیرو و توان جسمانی داشته باشد و بخواهد وارد فعالیتهای اجتماعی، سیاسی یا اقتصادی شود، مانعی ندارد. اما این‏که او را مجبور کنند و بگویند باید حتماً شغلی بپذیری، روزی فلان قدر کار کنی تا با درآمد آن بتوانی در تأمین هزینه خانوار، سهمی به عهده بگیری، نه. این را هم اسلام از زن نخواسته است. این را هم یک نوع تحمیل بر زن به حساب می‏ آورد. پس، به طور خلاصه، در دیدگاه دوم، نظر اسلام این است که در میدان فعّالیت علمی، اقتصادی، اجتماعی و سیاسی، نباید بر زن تحمیل و اجبار کرد؛ چنان که به سد کردن راه او هم نباید پرداخت. اگر خانم ها می‏خواهند وارد فعّالیتهای اجتماعی و سیاسی شوند، مانعی نیست. البته فعّالیت علمی، خیلی خوب است و بر سایر فعّالیتها ترجیح دارد."

بیانات رهبر انقلاب، امام خامنه ای در دیدار با جمع زنان شهر ارومیه؛ 1375/6/28





+این تصاویر بدون لوگو و به نیت کار برای امام زمان آماده شده اند و وقف در راه خدا هستند. بازنشر این تصاویر موجب رضای خداست ان شاء الله. 

#مهر-مهدوی